Télen sem állunk meg :)

Igaz vizsgaidőszak kellős közepén vagyok, de ettől függetlenül nem tudom visszafogni magamat a szokásos bütykölésektől. :)

Pár szót az uno-ról: Mostanában teszi a dolgát szépen, az önindítót teljesen fel kellett újítani, karbi felújítás és egy csomó állítgatás után most megy az autó. Bár hidegen gázadásra még mindig megtorpan, de kezdem megszokni. Fűtés mint kiderült mégiscsak jó, illetve nem. Fűtés bejön az utastérbe, de a hideg levegőt nem lehet elzárni, így a meleg mellett dől a kezemre a jéghideg levegő. Hurrá, lehet tavasszal az egész műszerfalat szétbelezni. :)

BBU Monoron tölti a telet egy jó kis garázsban, nyáron kénytelen leszek folytatni a garázs projektet, mert már erősen 2 autónak szükséges a fedett hely.

A másik narancs is épülget közben, sőt leginkább csak ezzel foglalkozom már egy fél éve. Mivel nagy szereléseknek ilyen hidegben nem tudok nekiállni, illetve most időm sem engedi, ezért itthon próbálok alkotni mindig valamit.
Egyelőre a kis műanyag-gumi csetreszek szépítgetésével foglalkozom, mert tudom, hogy tavasszal ugyanezt, már tuti nem csinálnám meg ilyen alaposan. Hazakerült az olasz brown kábelkötege, most az első köteg volt soron. Az egészet átpucoltam, rendeztem, bandázsoltam és az oxidos csúszósarukat kicseréltem. Vicces, mert teljesen más, mint a lengyel, ebben van pár plusz kábel, mint például a gyári világításnak a kormányvédő műanyagra. Ezen felül a kormánykapcsolóhoz vezető kábelek csatlakozása is teljesen eltérő, így kénytelen leszek keríteni valami hozzá passzoló kormánykapcsolót. 

Amint kicsit jobb idő lesz, a BIS-ből kioperálom a fogaslécest, az összes sallanggal együtt, ezek kerülnek majd be a narancsba. Illetve kompletten lekopasztom a futóművet, ez megy homok-szinter wellnessre. Az új váltón tömítéseket kell cserélni egy pucolással együtt.
Az alkatrészek nagy része már beépíthető, de ettől még nagyon messze vagyok. A motor, ugye ami egyszer már elkészült, újra össze kellene rakni, megint pár módosítással az előzőhöz képest. Nagyon remélem, hogy nyár végén kész lesz a kocsi, de ehhez nagyon feszített tempóban kellene dolgoznom.

Közben, szinte véletlenül sikerült szerezni még 2 új króm lököst, ezek még nem tudom melyik autót fogják díszíteni, de sanszos, hogy BBU-ra kerülnek, amik meg azon vannak, vándorolnak tovább erre a narancsra.
vackok már egészen teljes krómok gyári lámpa Uno Turbo kormány :) azért, hogy az autókákról is megyen kép :) remélem nyáron újra egyben lesz!

Kommentek

Tibee

Újra belekezdesz az izommotorba? :)

Andrei

Ki cibálta meg úgy azt a szegény gyertyát a tekerővel, hogy elhajlott? :)

stomak

Tibee #55191:
Nagyon úgy néz ki. :) Ha már ilyen mennyiségű pénz belement, akkor legyen valami eredménye végre. Csak most pluszba építek rá egy autót is. :)

Andrei #55193:
Na az egy jó kérdés, de a nagy szerelésben elhagyta az egyik villáskulcsot is. :)

norberto

Garázs projektet támogatom! :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!