Új motor-váltó-belső tér

Elég régóta nem írtam már bejegyzést, konkrétan az autó megvétele óta...
Pedig történt ez-az már közben a kocsival. Első körben hibátlanul teljesít, ez az első polákom, amit nem kellett szerelnem reggeltől-estig, ha valahova menni akartam vele. :)

Nyáron kétszer kellett teljesítenie a Bp-Balaton távot, ezt gond nélkül vette, de ezeken kívül szinte nem is ment semmit.
Nyári talin nagy meglepetésemre megkapta a kisautó a leggyáribb krómos pócki díjat. :)

Még tavasszal sikerült elbontanom egy 300km-t! futott polskit. Ebből szinte minden alkatrész kis kozmetika után azonnal beépíthető. Kezdtem a motorjával, kívülről eléggé le volt harcolva, de a gyári olaj még aranysárga volt benne, és a szelepfedél levétele után makulátlan belső várt. Ezek után a burkolatok kaptak egy homokot és szintert, a csavarokat galvanizáltattam, és a blokk kapott egy alapos pucolást, ami nem volt egy egyszerű dolog, mert a 23 éve oxidálódó aluminium tud fejtörést okozni. :)
Miután az összes alkatrész elkészült, kezdődhetett az összerakás, nem volt nagy munka mondanom sem kell. Csak megjegyzésként, ebben a motorban 100%-ig gyári alkatrészek vannak, még a gyertyákat sem kellett kicserélni. :)
Mivel még korábban kapott az autó egy vadi új váltót, így azzal nem kellett foglalkozni, iletve igen, mert a féltengelyek a 25 év állás során szétrepedtek, abból kapott gyári újat és közben a gumibak is elszakadt, de ez már enm lényeg. 
Indítás során nem a szokásos azonnal indul és pöfög, hanem nagy szívás következett: Első körben a felújított az nem nyomott benzint. Ezt cseréltem, de erről függetlenül sem kapott benzint, így a karbit is ki kellett cserélni. ezek után tényleg pöcc-röff lett. Nagyon meglepő volt, mert karakteresen más a hangja mint egy jóval többet futott motornak, az, hogy szinte úgy tudtam elindulni vele, hogy alig kellett a gázhoz hozzáérnem, az már csak bónusz. Egyelőre nagyon óvatosan megyek vele, mert összesen most van még csak benne 1000km. 

Időközben tudtam szerezni Ausztriából egy komplett kék belsőt egy bambino-ból. A kárpitok azon kívül, hogy retkesek voltak, szinte hibátlanok. Pucolás után be is kerültek az autóba, most még hiányszik a 2 első ülés, azok kárpitosnál vannak egy kis csinosításra.
Nem gondoltam volna, hogy a narancs autóhoz a kék ilyen jó lesz, de taln szebbet nem is tudnék elképzelni. :)

Másik narancsnak is nekiálltam közben, de itt el is akadtam a munkával, konkrétan már nincs energiám teljesen felújítani egy póckit, így ezzel is lesznek tervek tavasszal, de össze lesz még rakva ez tuti.
A kis zöld rémség még inkább bomlik, semmit terv nem lesz vele, az értelmes dolgokat még kiszedem belőle, majd hátratolom a kertbe, használni és kidobni sem akarom.
A fehér kisautó is megvan még, de azzal se lesz már komolyabb tervem, sajnos mindig tervezgettem, de tudom, hogy nem lesz kapacitásom rá, legalábbis a következő 5 évben biztosan nem. :(

Illetve bővült a bontószökevények sora egy bissel. Nem kell megijedni, csak egy kaszni az egész, az is inkább hiányos. A kormánymű miatt kellett a kocsi, de elég sok dolgot kaptam hozzá amiket tudok hasznosítani, így egyáltalán nem volt rossz vétel, sőt. A kasznival is vannak tervek, de ez most tényleg nem aktuális. :)

Ugyanitt keresek eladó Fiat Uno Turbo-t, ha esetleg tudna ilyet valaki. :)

Kezdeti állapot hátsó ülés foszló nejlonnal sokat nem fogdosták még bontás pillanatában(2013) és 1990-ben is ennyi volt km óra állás ez a maradék és kuka hazaszállítva csavarkák elkészült új gummák előtte puceva kicserélve alvázmosás

Kommentek

KG

Érdekes ez a kék belső, de különleges.

Szép a lábad. :)

Totó

A bis előtti autóval mi történt?

KeMa

Szép a kék belső.

A bis bódéval van terved?

Hepp Ádám

Ha már mindenki így ráment a BIS-re, akkor én is kérdeznék. Nincs eladó bis kipud? Teljesen mindegy mennyire szakadt.

norberto

Hepp Ádám #55004:
Nekem akad. :)

stomak

Totó #55001: Ott a kép amikor az alja mosva lett. Szét lett döntve, most lassan épülget, jövőre mennie kell.
KeMa #55002: Igen, lesz abból még autó, csak nem feltétlen bis. :)
Hepp Ádám #55004: Sajna olyan nem járt az autóhoz. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!