új autó, de minek?

Még tavaly novemberben sikerült vennem egy új kispolákot. A dolog egyszerűen úgy kezdődött, hogy hazafelé megpillantottam. Megnéztem közelebbről, de különösebben nem izgatott a dolog. A biztonság kedvéért hagytam ott (is) egy cetlit. Másnap kaptam a hívást, hogy eladó a kocsi. Na itt kissé elbizonytalanodtam, hiszen egyáltalán nem akartam autót venni, polskit meg főleg nem. Mindenesetre megbeszéltük, hogy megnézem az autót. Sajnos jobb volt az állapota mint gondoltam és amikor az árra tértünk, kaptam egy elég alacsony ajánlatot, én meg még pofátlan módon azt is lealkudtam. Innentől kezdve nem volt visszaút. :)

Egy ideje keresek ilyen kissárvédős-krómos polákot, mert a 86-os már unalmas. Takarítás közben még a végig vezetett szervízkönyvet is megtaláltam, ami nagyon vicces egy ilyen autónál, még a gyerytacserék is rendszeresen vezetve voltak. 45 ezer km után még nagyon szép a kaszni, sajnos a dugaszolók elvesztek korábban a doblemezről, így a sárvédő alja tele van sárral, ami szépen el is kezdte rohasztani ott.
Sajnos az 1-es fokozatot nem vette, így váltót kellett cserélni első körben. Ez meg is történt, de így akkor a motorra is ránéztem, a biztonság kedvéért láncot is cseréltem benne, mert kicsit lógott már az eredeti. Végig shell olajat kapott, ez meg is látszik a motor belsején, ilyen szépet még én se láttam eddig. Mikor összerakásra sor került, a próbaúton kiderült, hogy a másik váltó 2-es szinkronja szar, na ekkor már dühös voltam. Hazavittem az autót és azóta egy centit se mozdult.

Még van rajta bő 1 év vizsga, szóval tavasztól akarom használni is, mivel konkrétan nincsen most használós autóm, a kis DDU meg már csak donornak szolgál, elegem lett belőle, vége a történetének itt. Egyszerűen annyi bosszúságot okozott nekem az az autó a beleölt pénz és idő ellenére, hogy fölösleges továbbra is azzal foglalkozni. Egy ésszerű megoldást kellett találnom, amibe a felújítása nem tartozik bele. Az eladása még ott lehetett volna, de ilyen állapotban a töredékét sem kapnám vissza a belelocsolt pénznek, így a legegyszerűbb megtartani és a jó alkatrészeket kiszedni belőle, esetleg raktárnak már most tökéletes. A vicc az, hogy még fél év vizsga is van rajta, de azt már az udvarban fogja eltölteni.
vásárlás előtti kép már itthon polír után nagyon baba :) motor ki gyári új szett a két narancs szörnyeteg :) 86-os gyári fényezésű doblemeze dudu mostanában

Kommentek

norberto

Most már csak egy normális autó kell. :)

Andrei

Nagyon üt ez a szín, a motor belseje meg... Gratula öregem, jó vásárt csináltál. Kezdem összekeverni az autóidat :D

Karki

Ha most akarnék Polskit venni, ilyesmit keresnék. :) Szerintem ezek az évjáratok ritkábbak,mint a kúposok. (4*98, krómlökössel 1982-1984?). Bár nem a ritkasága miatt venném. :)
Gratula hozzá!

KG

Grat hozzá, csini kisautó ez is.
Vicces, hogy van Dudud is és Bubud is. :)
DDU-t azért gondold meg alaposan! Vagy add el nekem, beledobunk egy csövet, 900-ast, AVH rendszámot, és lesz mivel veretni télen. :)

nyuszy

Bubu! :)

Kopányi Sándor

Kettes szinkront szard le, szép az autó és ez a fontos, jó is lesz majd! DDU-val mi a probléma?

obrotka gyula

Karki #54327:
Anno KG-t is ilyenre akartam rábeszélni a kúpos helyett, miután megkezdtem a tortúrámat a kúpos fékkel. :) Mondjuk mára már könnyebben szerelem, mint a 4×98-at.

Szépek a verdák, ügyesen ki lettek ezek is csinosítva.

stomak

Andrei #54324:
obrotka gyula #54335:
Köszi! :D
Karki #54327:
Szerintem is űberállat típus ez. Nekem főleg azért tetszik, mert ha olyan kedvem van akkor szép felnit is lehet alá tenni, de attól még marad a retro stílus. :)
KG #54328:
Egyelőre terv nincs vele, majd alszok még rá néhányat. :D De amúgy nekem is valami hasonló elképzelésem akadt róla, van itthon egy 1600-os fiat motor. :D
Kopányi Sándor #54334:
Már új váltó van benne, szóval azzal nem lesz gond remélem. :) Szinte minden. A vicc, hogy 4 év alatt szerintem szinte az utolsó patentig a bódén kívül ki lett cserélve, de ettől függetlenül is minden tönkremegy állandóan. Most télen meg eljutottam vele odáig, hogy veszélyes vele közlekedni és nem is lehet már. Ezért gondoltam, hogy tovább kell lépnem.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!