új autó, új esélyek

Már régebben felvetődött a gondolat, hogy kellene még egy pócki. Szokásos délutáni böngészésem közben fedeztem fel ezt a kis csúnyaságot, ami a képeket borzalmas volt, de az illesztések stimmeltek, így meg mertem kockáztatni, hogy gyári az autó. Igaz potyára nem szeretek elmenni, de éreztem, hogy nem fog csalódást okozni a gépezet.

Az autó egy Sárisáp nevezetű településen volt, ahol még a madár se jár. Hiába volt közel, a busz így is 1,5 órát ment a keskeny kanyargós utakon. Már csak azért is remélem, hogy jó az autó, mert nem akartam hazafelé busszal jönni. :)
Mikor végre szemrevételeztem a gépet, tényleg hihető volt az 53 ezer km, ami az órában volt. Igaz látszott, hogy öreg, néhol eléggé fáradt, de tetszett a dolog. Arról nem is beszélve, hogy állitólag 15 évig pihent egy garázsban. Én meg így akarok hazajönni lábon egy bontószökevénnyel. Néhány gyorsjavítást végeztünk az autón, leginkább a benzinszint aggasztott, mert alig volt benne és a legközelebbi kút vagy 15 km-re volt onnan.

Végülis ment az autó, de a kuplung nagyon szarakodott, a motor is erőtlen volt, csúnya hanggal, a kamionos holtjátékról és a beton kormányzásról nem is beszélve. A nagy para akkor jött amikor egy dimbes-dombos helyen beesett a fékpedál... pumpálásra volt egy hangyányi fékhatás, de elég durva volt. Nehézkesen, de kezdett jó lenni az autó, kellett neki a mozgás, minden hibája megszűnt amire Pestre értünk. Igaz rázott valami hátul, én gumira gyanakodtam, de látszólag semmi baja nem volt. A városban jött az araszolás végig, na itt megint fékhatás elment, a motor is szarakodott. Kellett neki néha egy pihenő.

Pestről következő állomás Monor volt, ide már tuti elmegy, ha Pestig eljött. Viszont a 4-es úton nem várt dolog történt 90-es tempónál: ugyanis az egyik gumi elfosta magát 26 év után. Megfogtam még időben az autót, gyorsan megálltam vele, gyors kerékcsere és gyerünk tovább. Ja hoppá az autóhoz nem volt kerékkulcs... Na mindegy, majd valaki biztos ad. Kb 200 autóból megállt vagy 3 , abból is kettőnél nem volt, a harmadik tudott adni, gyors kerékcsere, innentől a rázkódás is megszűnt, mondhatni hibátlan lett. Összesen 140 km ment bele hazafelé. 

Tervek vannak vele, de ez már tényleg a jövő zenéje. :D

pihenő otthon. gyári hibátlan stomil gumi :D hmmm ilyet se láttam még, az eredeti szín a doblemezen.

Kommentek

TDanee

gratula, nagyon szép kisautó. sok balesetmentes km-t vele :D
gumi szépen szétszállt.. :D

obrotka gyula

Csinos! A gumi különösen. :) :)

raver

Érdekes a gumi design. :) Sok szerelés és balesetmentes kilométert vele.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!